Неоткриениот Samsung Galaxy A01 Core изгледа сосема ОК

Објавено на 26.06.2020 во НовостиНеоткриениот Samsung Galaxy A01 Core изгледа сосема ОК

Следниот евтин смартфон на Samsung ќе биде Galaxy A01 Core, кој штотуку протече онлајн. Уредот се уште не е официјално откриен, но Иван Блес го објави предвремено. 

Телефонот има обичен дизајн со дисплеј без рамки, со засек на предната страна за селфи камерата. Хардверот ќе биде ист, што значи дека цената на Samsung Galaxy A01 Core се очекува да биде многу ниска. Samsung за таа цел вградил и MediaTek чипсет, кој го има и во Nokia 1 Plus. Galaxy A01 Core е со 1GB RAM меморија и 5-инчен HD дисплеј.

Автор: Aleksandar Stankov