Netflix шампионски со над 1 милијарда преземања за Android

Објавено на 29.07.2020 во НовостиNetflix шампионски со над 1 милијарда преземања за Android

Netflix е новиот шампион на мобилните апликации за Android успевајќи да влезе во елитното друштво со бројка од над 1 милијарда преземања.

Netflix е речиси единствениот извор на филмови и серии во време на пандемија со КОВИД-19, па така сосема очекувано е нивниот успех да се гради постојано.

Бројката од 1 милијарда преземања е вистинско достигнување бидејќи тоа ретко на кого му успева ако нема апликација која е стандардна за Google или пак од портфолиото на Facebook социјалните мрежи.

Автор: Aleksandar Stankov