Google Recorder доби многу нови функции

Објавено на 15.10.2020 во НовостиGoogle Recorder доби многу нови функции

Google лансираше нова верзија на Record апликацијата за снимање на звук најпрво на Pixel 5 смартфоните, а истата ќе биде достапна и за останатите Android смартфони.

Google Recorder овозможува да снимите аудио како интервју или гласовна белешка и потоа звукот да го претворите во текст.

Новите функции овозможуваат едитирање на снимениот материјал и негово споделување на социјалните мрежи. Со селекција на дел од текстот може директно да се селектира и соодветното тонско парче и истото да се исече со што непотребното аудио може да го избришете.Прочитајте повеќе: