5-годишните Samsung Galaxy S7 и S7 edge добиваат софтверска надградба

Објавено на 29.10.2020 во Новости5-годишните Samsung Galaxy S7 и S7 edge добиваат софтверска надградба

Samsung Galaxy S7 и S7 edge не се повеќе подобни за софтверска надградба , а кога излезе софтверска закрпа, многумина мислеа дека тоа ќе биде последно.

Сопствениците на овие два модела се сигурно пријатно изненадени, затоа што е пуштена нова надградба. Galaxy S7 серијата пристигна со Android 6.0 во 2016 година, што ги прави веќе 5 години стари. Во 2018 година добија надградба со Android 8.0 и тоа им беше последно. Сега добиваат септемвриска безбедносна надградба и тоа е за пофалба.