Бил Гејтс предупредува на нови големи опасности за човештвото после пандемијата

Објавено на 15.02.2021 во НовостиБил Гејтс предупредува на нови големи опасности за човештвото после пандемијата

Бројот на жртви од SARS-CoV-2 се приближува до 2,5 милиони, а светот се надева дека доаѓањето на пролетта во комбинација со пролетта означува почеток на крајот на  пандемијата, која минатата година го заклучи светот. 

Најголемата закана сега после вирусот е биотероризмот. Првата закана за човештвото според Гејтс се климатските промени, поради кои бројот на годишно умрени луѓе беше поголем во споредба со пандемијата од коронавирусот. Втората закана е поврзана со вирусите, нешто за што луѓето не сакаат да зборуваат. Гејтс не мисли дека се биотерористи оние што работат на нива или на студентите што се забавуваат, туку оние што би можеле да го одгледуваат вирусот во лабораторија и ќе го пуштат да се шири низ светот.Прочитајте повеќе: