Apple ќе го замени iPad Mini со iPhone Fold?

Објавено на 23.02.2021 во НовостиApple ќе го замени iPad Mini со iPhone Fold?

Најновите шпекулации поврзани со претстојните уреди на Apple се поврзани со наводните планови за замена на таблетот iPad Mini со iPhone Fold.

Бидејќи iPhone Fold со споен екран ќе има големина од околу 8 инчи повеќе ќе нема потреба од мал таблет како што е iPad Mini кој исто така има големина од 8 инчи.

Сепак, за реализирање на ова сценарио Apple ќе има доволно време бидејќи првите екрани на преклоп ќе им бидат достапни најрано следната година.