Nintendo Switch e трета најпродавана конзола, ги надмина PS4 и Game Boy

Објавено на 09.02.2023 во ИгриNintendo Switch e трета најпродавана конзола, ги надмина PS4 и Game Boy

Nintendo продал 122,55 милиони Switch уреди, со што ги надминал PlayStation 4 и Game Boy. Така Nintendo Switch е сега трета најпродавана конзола за видео игри, на сите времиња. Nintendo продал вкупно 994,30 милиони Switch единици досега.

Најпродавани игри на Nintendo се Pokеmon Scarlet и Violet, од коие се продадени 18 милиони игри, кои исто така сега спаѓаат во 10-те најпродавани Switch игри на сите времиња.