5G технологијата главна причина за трговската војна меѓу Америка и Кина

Објавено на 29.12.2018 во Новости5G технологијата главна причина за трговската војна меѓу Америка и Кина

Голема е заканата од страна на Доналд Трамп за забраната на користење на опрема од Huawei, која ќе важи за американските компании. Познавајќи го контроверзниот американски претседател, сигурни сме дека не се шегува. Ова ќе биде голема трговска војна меѓу Америка и Кина.

Што велат експертите за ова? Евентуалната забрана за користење на производите на Huawei би ги зголемила трошоците на компаниите, што последователно ќе ги зголеми цените на производите. Главната борба на пазарот е за 5G технологијата. Трговската војна за 5G технологијата меѓу САД и Кина може да има трајни последици врз билатералните односи на земјите, затоа мора внимателно да се настапи со одлуките поради иновациите во мобилната технологија и воопшто. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}