Facebook со детални информации кој ги користел вашите лични податоци

Објавено на 08.02.2019 во НовостиFacebook со детални информации кој ги користел вашите лични податоци

Facebook со нови правила отсега за спречување на злоупотреба на личните податоци на корисниците за рекламни цели. Социјалната мрежа воведува опција „Зошто ја гледам оваа реклама“, на која после 28 февруари ќе може да проверите дали некој ги испратил вашите информации до рекламните агенции.

Во превод, детално ќе имате информација зошто токму вас ви се појавува таа реклама, дали поради продавницата или поради некој надворешен партнер. Со ова нема да се искорени злоупотребата на личните податоци, но може значително да помогне да се спречат овие појави. 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}