Софтверот на Huawei е наводно за 60% побрз од Android

Објавено на 13.06.2019 во AndroidСофтверот на Huawei е наводно за 60% побрз од Android

Се уште нема никакви официјални информации за новиот оперативен систем на Huawei. Од Global Times тврдат дека Huawei активно соработува со своите партнери, големи и познати кинески компании за развој и тестирање на оперативниот систем HongMeng. 

Компаниите со кои наводно соработуваат се Tencent, четвртата најголема мобилна компанија на светот, со Xiaomi, Oppo и Vivo. Најголемата предност на софтверот на Huawei би требало да биде неговата брзина. HongMeng наводно би требало да биде за 60% побрз од Android, но сигурно е дека на пазарите надвор од Кина не би се проширил без достапност на бројни апликации на коишто сме навикнати.

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}