Измама на Viber од бројот +79183301602

Објавено на 10.11.2019 во НовостиИзмама на Viber од бројот +79183301602

+79183301602 е бројот на Viber што испраќа пораки за да ве измами. Веднаш блокирајте го и испратете слика со скриншот до Viber, со цел да и помогнеме на администрацијата полесно да го отстранат спамерот. Оваа појава ја има низ цел свет, а најмногу е распространета во Америка.

Содржината на пораката е дека наводно сте добиле половина милион долари, во рамки на програмата на „меѓународниот Viber награден фонд“. Поентата е да ви ги соберат вашите лични податоци, кои мора да ги испратите преку мејл. На тој начин измамниците ќе ја снимаат вашата лозинка и во иднина ќе ја злоупотребат.