Најдобриот технолошки уред на светот за Стивен Вознијак!

Објавено на 30.08.2019 во НовостиНајдобриот технолошки уред на светот за Стивен Вознијак!

Успехот на Apple се должи во најголема мера на Стив Џобс и неговата визија и харизма. Меѓутоа, компанијата сепак немаше да реализира толкав успех да не беше Стивен Вознијак. Тие двајцата го основаа Apple.

Зборувајќи за Apple, ја пофали транзицијата низ која помина. Apple денес е нешто повеќе од компанија што продава компјутери, телефони и таблети, тоа е компанија што во време на падот на продажбата, продава скап хардвер и се свртува кон сервисите и трендот на носечки уреди. Смартчасовникот Apple Watch е најдобриот и најомилено „парче хардвер на светот“ за Воз. Иако не користи се што нуди Apple Watch, како што е следењето на здравјето и фитнес, часовникот нуди многу важни услуги како што е Apple Pay и Apple Wallet, благодарение на кои може да плаќате со часовникот.

Автор: Aleksandar Stankov