Google Pixel Fold ќе дојде до крајот на 2021 година

Објавено на 28.02.2021 во НовостиGoogle Pixel Fold ќе дојде до крајот на 2021 година

Се повеќе се зборува дека ќе има преклопен смартфон Pixel Fold. Ликстерот Џон Просер прогнозира дека Google најверојатно ќе го претстави новиот Pixel Fold и при крајот на 2021 година. 

Експертот Рос Јанг исто така потврдува дека до крајот на годинава ќе имаме нов предводник на Google. Преклопниот механизам на Google Pixel Fold ќе биде сличен со оној на Motorla Razr 2020 и Samsung Galaxy Z Flip. Google за флексибилниот екран соработува со Samsung Display, кој би требало да му испораќа екран од 7,6 инчи.