Видео: iPhone X ќе работи со 3D скенер за Face ID

Објавено на 11.09.2017 во НовостиВидео: iPhone X ќе работи со 3D скенер за Face ID

Apple најверојатно во следниот топ модел iPhone X кој се очекува да биде најмоќен и најскап во историјата ќе ги склопи сите иновации кои сега ги има на располагање. 

Меѓу е нив е Face ID алатката за 3D скенирање на лицето на корисникот со што ќе може да се отклучува смартфонот и да се вршат авторизации на мобилни плаќања и трансакции преку Apple Pay.

Главната причина за употребата на Face ID е тоа што iPhone X ќе има целосен OLED екран во кој не успеа да вгради скенер за отпечатоци на предната страна, а ќе го нема ниту физичкото Home копче со цел да се заштеди на простор и да се зголеми ефикасноста и компактноста на дизајнот.

iPhone X доаѓа многу скоро, па следете не на telefoni.mk за најсвежите информации и детали.
 

 
Најнови телефони
 
  • Watch Edition Series 3
  • Watch Series 3
  • Watch Series 3 Aluminum
  • Watch Edition Series 2 42mm
  • Watch Series 2 42mm
  • Watch Edition Series 2 38mm
  • Watch Series 2 38mm
  • Watch Series 2 Aluminum 42mm
  • Watch Series 1 Aluminum 42mm
  • Watch Series 2 Aluminum 38mm
 


{}