Apple планира да додаде екран на допир на футролата за полнење на AirPods

Објавено на 04.04.2023 во iOsApple планира да додаде екран на допир на футролата за полнење на AirPods

Apple би можел да доведе до неколку функционалности кај футролата за полнење на AirPods. Се уште немаме официјални информации, но наводно се планира да се додаде надворешен екран на допир, со оглед на тоа што има поднесено барање за патент од Apple до U.S. Patent and Trademark Office (via PatentlyApple). 

Патентот се нарекува "Devices, Methods, and Graphical User Interface Interactions with a Headphones Case", кој бил поднесен во септември, 2022 година. Не само што корисниците ќе може полесно да добијат контрола за полнењето на нивните безжични AirPods слушалки преку екранот на допир, туку и самиот екран би можел ќе им овозможи Apple Music на корисниците за контрола на звук, пуштање музика, активирање на Siri, и друго. Apple Pencil исто така би можел да биде достапен за овој екран. 

Автор: Aleksandar Stankov