Новости

Apple го лансира iOS 14.2.1 за поправка на багови за iPhone 12 5G

Apple ослободи iOS 14.2.1 софтверска надградба за iPhone со цел да се отстранат сите багови што ги има во iOS 14.2. Во надградбата има и...


Apple најави WWDC стриминг настан за 22 јуни

Поради COVID-19, Apple мораше да ја закаже WWDC Developer Conference како онлајн настан. Настанот на 22 јуни може секој да го гледа...


Apple ќе биде домаќин на WWDC20 во јуни

Apple веќе има дата кога ќе ги презентира новите iOS, MacOS, iPadOS, WatchOS и TVOS за време на WWDC20 конференцијата. Датата е 22 јуни,...


Apple за 2020 спрема нов iPad, Apple Watch, iMac и iPhone

Apple овој месец привремено ги напушти канцелариите и ја продолжи работата од дома. Во работата нема застој, па така оваа година би...


Apple watchOS2 - сега може да го симнете

Apple watchOS2 требаше претходно објавен, излегувањето на пазарот беше одложено поради софтверски пропуст...


Apple WatchOS 2 одложен поради грешка во системот

Apple вчера ја стартуваше надградбата со оперативниот систем iOs 9 кој и покрај малите проблеми стигна до голем број на корисници, но...


5 изненадувања од Apple на 9 септември

Уште два дена додека Apple да ја претстави новата генерација на iPhone уреди...