Илон Маск имал синдром што го имале и многу други големи умови

Објавено на 11.05.2021 во НовостиИлон Маск имал синдром што го имале и многу други големи умови

49-годишниот бизнисмен соопшти за јавноста дека е првата личност со Аспергеров синдром што го води тоа шоу, но подоцна излегло дека тоа не е точно и дека првиот гостин-домаќин од популарното шоу со ваков синдром бил канадскиот глумец Ден Ајкројд во 2003 година. 

Се верува дека и Маск во популарното американско шоу прв пат кажува за својот здравствен проблем, но настапот го искористи и да го прокоментира своето тролање на Twitter, а говорел и за својата фасцинираност за криптовалутата Dogecoin,  за која што претходно пишувавме.

Аспербергов синдром е невробиолошки развојно пореметување од групата на аутистични пореметувања и поврзано е со социјални потешкотии. Почесто се јавува кај мажите, а првите симптоми може да се забележат околу третата година од годината на детето. Експертите предлагаат ваквите лица да се вработуваат на места поврзани со технологија, бизнис и други вештини за кои што се потребни аналитички вештини.