Кога ќе го следиме претставувањето на iPhone 12 5G 2020 во живо

Објавено на 25.09.2020 во НовостиКога ќе го следиме претставувањето на iPhone 12 5G 2020 во живо

Apple секогаш го претставува новиот iPhone во есента. Сега ќе имаме четири нови 5G модели: 5.4" iPhone 12, 6.1" iPhone 12 Max, 6.1" iPhone 12 Pro, и 6.7" iPhone 12 Pro Max - со почетна цена од $699, се до $1399.

Apple сега ќе ги презентира новите 5G iPhone 12 модели и нов AirPods модел. Новата iPhone 12 серија ќе има нова метална рамка, 5G модем, 5 нанометарскиот apple A14 процесор и LiDAR камери од задната страна, што е навистина фасцинантно. Apple ќе го стрима својот евент на 13 октомври, а за линкот ќе ве известиме дополнително.

Детални информации кога почнуваат преднарачките за iPhone 12:

- На 16 октомври, 2020 почнуваат преднарачките за iPhone 12 и 12 Pro
- На 23 октомври, 2020 се лансираат iPhone 12 и 12 Pro
- На 6 ноември, 2020 почнуваат преднарачките за iPhone 12 Max и iPhone 12 Pro Max
На 13 ноември, 2020 почнуваат преднарачките за iPhone 12 Max и iPhone 12 Pro Max