iPhone најпродаван во Q4 2020 за прв пат после 5 години

Објавено на 23.02.2021 во НовостиiPhone најпродаван во Q4 2020 за прв пат после 5 години

iPhone бил најпродаван смартфон во последниот квартал од 2020 година. 2016 година беше последната година кога Apple можеше да се пофали со најпродавани смартфони, а сега е ист случај.

Успехот на компанијата од Купертин се должи на 5G достапноста и подобрените камери. Плус, тоа што сега има смартфон од средна и од ниска класа, што на луѓето им беше потребно со години. од ниска и средна класа придонесоа Се разбира, цените на Apple беа пренапумпани во однос на конкуренцијата и затоа на Тим Кук му се закануваа уште полоши цифри со продажбата.