Instagram и Messenger се интегрираат и преточуваат во едно

Објавено на 18.08.2020 во НовостиInstagram и Messenger се интегрираат и преточуваат во едно

Facebook го презентираше новиот начин на допишување пред 1 година, а тоа важи за сите апликации што се во сопственост на Марк Цукерберг. Со новиот начин на допишување на Instagram се известуваат корисниците за ажурирање на апликациите прво, за да може да ги користат најновите можности во апликациите.

Сега има различни бои на четовите, реакциите со помош на емоџи, допишување со пријателите што се на Facebook. За да го имате новитетот, не мора да ја ажурирате апликацијата, но ќе почнете да добивате барања од профилот на Facebook. Големата цел е да се спојат Facebook Messenger, Instagram и WhatsApp заедно.